Look-Out

Het Palingshuis

Temse

Die keuken, dat terras, die beleving

Restaurant Het Palinghuis is al meer dan een halve eeuw nauw verbonden met de familie Van Grasdorff: moeder Annemie, vader Remi en zoon en chef Coert. Vandaag zet chef Coert die traditie voort met een eerlijke, robuuste kookstijl. Hij werkt toegewijd met verse kwaliteitsproducten van de beste leveranciers. Dat resulteert in verfijnde smaakassociaties, rechtstreeks uit de (h)eerlijk Belgische keuken. Met de Schelde aan je voeten is de Europese wilde paling – met tartaarsaus, in ’t groen of in tomatensaus – een echte klassieker. Tijdens het seizoen zijn liefhebbers van Zeeuwse mosselen volop in feeststemming met het smakelijkste zwarte goud op hun bord. Enkele jaren geleden ging een deskundige jury, in opdracht van een nationale krant, op zoek naar de beste mosselen in de regio Waasland-Mechelen. Het verdict? Unaniem: Het Palinghuis werd verkozen tot beste mosselrestaurant. Mét stip! Op de vaste kaart prijken ook malse en sappige Ierse filet pur, seizoensgebonden wildsuggesties, heerlijke zeetong, kreeft en oesters. De schaaldieren en vis worden kraakvers geleverd en met veel liefde bereid. Bij mooi weer is tafelen in Het Palinghuis extra bijzonder: een prachtig gedekte tafel op het terras en een adembenemend uitzicht over de Schelde. ’s Namiddags serveert Coert met zijn team heerlijke snacks, verrassende drankjes en zalige zoetigheden. Het Palinghuis: een huis van vertrouwen.

(LIEFST TELEFONISCH RESERVEREN 24/24 UUR)

raadpleeg de website voor de actuele openingsdagen en -uren speciale menu’s voor groepen mogelijk rolstoelvriendelijk • afhalen steeds mogelijk gelegen vlakbij tal van fiets- en wandelroutes