Look-Out

Restaurant Sies

Watervliet (Sint-Laureins)

Outside of the box

Watervliet. Hier, in één van de mooiste dorpen van Vlaanderen, gaat restaurant Sies voor net iets anders. Gastvrouw Anne en chef Tim ‒ tuinman, creatief brein en eigenzinnige kok ‒ kiezen voor herkenbare en eerlijke gerechten met verrassend aromatische knipogen. En een missie. Gasten moeten niet enkel goed tafelen en genieten. “Ik wil hen ook prikkelen en nieuwe smaken leren kennen. Zodat ze zeggen: dit hebben we nog nooit zo lekker gegeten, al is het paling of piepkuiken. Een klassieker hoeft niet saai te zijn.”

Tim kweekt zijn eigen groenten (met liefde voor specialere soorten), laat zich omringen door leveranciers die niet de kudde volgen en heeft een boon voor producten met een verhaal. Hij experimenteert, denkt outside of the box en doet zijn eigen ding. “Zo maak ik makkelijk nieuwe combinaties met bijzondere aroma’s. Zoals kalfswang met lavas of garnalen met witte asperges en geitenyoghurt of gemarineerde oester met cider.”

Bijzonder is ook heel gewoon in het decor. De pastorie op het dorpsplein ademt verhalen en steekt boordevol fijne details en vondsten. Bij Sies kom je zintuigen te kort. Ook in de tuin overigens, waar je plaatsneemt naast de groentebedden, Herdwick-schapen en bijenvolkeren.

Vanaf de lente 2022 biedt Sies ook gastenkamers aan boven het restaurant: ideaal om een etentje te boosten met een tocht door het lieflijke Meetjesland en haar weidse landschappen, polders en kreken.

Deel met uw vrienden:

pen van donderdag tot maandag – ook tearoom, afhaalmenu en privéfeesten – oplaadpunt voor elektrische fietsen

  • Stee 5, Watervliet Sint-Laureins, België
  • 09 – 373.65.10

Contacteer Restaurant Sies

Contacteer