Look-Out

Sir Anthony Van Dijck

Antwerpen

Mooie kaart, heerlijke keuken

In misschien wel het meest romantische historische straatje van Antwerpen, de pittoreske 16de-eeuwse Vlaeykensgang, nestelt zich al meer dan 50 jaar dit iconische restaurant. Vandaag geleid door chef Jöran De Backer en gastvrouw Natalie Wuestenbergs. Sir Anthony Van Dijck neemt ons mee op een schilderachtige culinaire reis waarvan de route uitgestippeld staat in de mooie vaste kaart, en in de diverse wisselende excursies van het lunchmenu (3 gangen) en het gastronomische menu (4 of 5 gangen). Jöran De Backer werkt enkel met dagverse producten, geeft elk seizoen de eer die het toekomt en respecteert altijd de aroma’s en texturen van zijn ingrediënten. Hij is een Escoffier-adept, maar voegt daar zijn eigen interpretaties aan toe. Met succes. Zijn keuken is dan ook van niveau en munt uit door haar zuivere smaakbelevingen. Uit eten is hier een genot, dankzij het karakteristieke interieur met de artistieke contrasten, het rustgevende van de originele vloertegels en het aantrekkelijke van dat mooie binnentuintje. In het jubileumboek over het 50-jarig bestaan van het restaurant leren we onder meer het absolute signatuurgerecht kennen: gemarineerde zalm met bieslook en limoen. Daar hoort een passende wijn bij. Welke, dat verneem je bij je bezoek.

Deel met uw vrienden:

’s middags open vanaf 12.00 uur, ’s avonds vanaf 18.30 uur • zondag en maandag gesloten feesten tot 120 personen • vergaderzalen tot 35 personen • parkeren in parking Brabo

  • Oude Koornmarkt 16, 2000 Antwerpen, België
  • 03 – 231.61.70

www.siranthonyvandijck.be