Hotel du Bassin
Oostende
Een uitstap naar onze kust gepland? Dan is Hotel du Bassin zeker een must-do in Oostende. Vlak tegenover het trein-, bus- en tramstation (kusttram), met parkings in de buurt en een gratis fietsenstalling, biedt dit familie- en boetiekhotel je een onvergetelijk en comfortabel verblijf in een mooie kamer, appartement of studio met keuken. Vader Tom Vanhaecke, mama Elsie Bruynoghe, zoon Jules en dochter Zoé (zelfs de 13-jarige Léonie helpt mee) ontvangen hun gasten met een glimlach in hun 3***superior hotel, inclusief een vorstelijk ontbijtbuffet.
In de gelijknamige brasserie staan papa Tom en chef Christine achter het fornuis. Als North Sea Chef en pionier van ‘à l’Ostendaise’ richt Tom zich vooral op gerechten met Noordzeevis van het moment en seizoensgebonden producten uit de buurt. De lunch (€ 35) is daar een mooi voorbeeld van, want het hoofdgerecht bestaat altijd uit een verrukkelijke vis uit de eigen Noordzee. Bijzonder aantrekkelijk en populair bij fijnproevers is het driegangenmenu Menu du Bassin (€ 68). Daarnaast is er een ruime keuze uit voorgerechten, vlees- en visgerechten als hoofdgerecht, en verfijnde desserts.
Als sommelier, kaasliefhebber en zytholoog deelt dochter Zoé in de tapasbar graag haar passie met de gasten: de combinatie van kwalitatieve dranken, heerlijke kazen en charcuterie. Bijzondere gerechtjes om te delen (of niet te delen) maken het aanbod compleet. Genoeg redenen om dit stukje Oostends erfgoed zelf te ontdekken en beleven.
Elke dag doorlopend open van 10.00 tot 22.00 uur • ’s namiddags tearoomkaart
- Visserskaai 1, 8400 Oostende, België
- 059-70.33.83
- info@hoteldubassin.be