Look-Out

Walburg

Sint-Niklaas

Romantiek in het park

Sinds 2015 ontvangen kasteelheer Bram Lanoye en zijn jonkvrouw Melissa Verniers hun trouwe gasten in het 16de-eeuwse ridderkasteel Walburg. Deze idyllische, verrassend rustige locatie – in 2021 uitgeroepen tot Horecazaak van het Jaar in Sint-Niklaas – bevindt zich op pakweg 100 meter van de Grote Markt. De sfeer is er ongedwongen, gezellig en eigentijds. Dat wordt doorgetrokken in de Frans-Belgische menukaart. Er wordt veel gewerkt met lokale en seizoengebonden producten, al krijgt elk gerecht vaak een uitheemse en verrassende toets. Van de klassiekers onthouden we vooral de vol-au-vent (met zwezeriken, champignons, gehaktballetjes en vers geklopte mousselinesaus) en de mosselen die op tafel komen tijdens het seizoen. Massaal. Op vier verschillende wijzen.

Alles wordt met zorg en finesse bereid. In huis. Een staaltje van dat kunnen is het populaire Kasteelmenu (€ 55) in drie gangen met telkens keuze uit drie voor-, hoofd- en nagerechten. Binnen in de waterburcht vind je een loungy bar-restaurant terwijl buiten een aantrekkelijke terras zicht biedt op de uitgestrekte vijver met fontein. Hier kunnen zo’n honderd mensen tafelen of tijdens de namiddag van de vele tearoomtoppers genieten. Pannenkoeken, gebak: allemaal home made. De grootste zoete zonde is daar het dessertenpalet ‘Walburg’.

Deel met uw vrienden:

maandag gesloten (tot 31 maart ook op zondag gesloten) – op andere dagen is de keuken open van 11.30 tot 21.00 uur – feesten en meetings tot 90 personen mogelijk – alle formules en menu’s zijn bespreekbaar

  • Walburgstraat 35, 9100 Sint-Niklaas, België
  • 03 – 344.20.40

Contacteer Walburg

Contacteer