Look-Out

Restaurant Kokarde

Dendermonde

Gevestigde waarde in topkader

Sinds 2008 is dit prachtige, geklasseerde oud herenhuis op de Dendermondse Grote Markt het smaakparadijs voor menig fijnproever. Chef-kok Yves Peeters en gastvrouw Anne De Bruyn hadden daarvoor hun culinaire sporen al verdiend in De Sterre in Mariekerke maar in hartje Dendermonde zochten en vonden ze met dezelfde passie een nieuwe uitdaging. Yves presenteert zijn Frans-Belgische gerechten op een inventieve en originele manier waarbij de versheid van de producten steeds centraal staat.

Vooral de verzorgde zakenlunch (€ 31 – voor- en hoofdgerecht plus koffie) en het wisselende maandmenu in drie of vier gangen (al vanaf € 49,50) zijn bijzonder gegeerd en met recht want wat op tafel komt, is steeds van de hoogste finesse. Ook à la carte kun je volop variëren met vis- en vleesgerechten. Een tweetal palingbereidingen verwijst naar de lokale specialiteit. Ook bij de vakpers is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding van Kokarde niet onopgemerkt gebleven: 13 op 20 in Gault&Millau en 2 rode vorken in de Michelingids.

Het restaurant werd opgedeeld in verschillende kamers en ruimtes zodat het steeds gezellig en intiem tafelen is, zowel met z’n twee als in groep. Bij het eerste zonnestraaltje is het dubbel genieten op het prachtige zonneterras met zicht op de voorbij kabbelende Dender…

Deel met uw vrienden:

open van dinsdag tot en met vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur & 18.00 tot 21.00 uur  – zaterdagavond van 18.30 tot 21.00 uur • zondag en maandag gesloten – zaaltje voor groepen tot 40 personen (steeds in combinatie met het restaurant)

  • Grote Markt 9-10, Dendermonde, België
  • 052 – 52.05.80