Look-Out

Golden Heritage

oost-vlaanderen

Top olijfolie uit Spaanse finca

Geholpen door de plaatselijke gemeenschap van het Spaanse dorp Maella, produceert de Vlaamse onderneming Golden Heritage extra vergine olijfolie van topkwaliteit. Sinds 2016 al. Hard werk is dat, vertelt zaakvoerster Gudrun De Cleermaecker. Werk waar trouwens een heel verhaal aan vooraf ging. Een verhaal dat begint met een godvergeten ‘finca’, een opmerkzame zoon en een gedurfde onderneming.

 

“Mijn zoon Litrik ontdekte in 2014 via het internet een verlaten ‘finca’ met een verwaarloosde olijfgaard in Maella, een plaatsje in de Spaanse regio Aragón. Later verhuisde hij dan definitief naar ginder. Om er die olijfgaard opnieuw tot leven te wekken. En er op termijn de best mogelijke olijfolie te gaan produceren. In 2016 brachten we dan Golden Heritage op de markt, olijfolie van topkwaliteit, geteeld op ambachtelijke en ecologische wijze in een uniek microklimaat.”

“Wij produceren enkel olijfoliën van eerste categorie. Vloeibaar goud. Afkomstig van de lokale Empeltre-olijf, zoet en amandelachtig van smaak, én van de geroemde Arbequina-olijf met zijn lichtjes bittere natoets. Twee topsoorten, trouwens. Al scoren we ook heel hoog met de verrassende Golden Spicy, een pikante olijfolie waarin we Carolina Reaper verwerken, de ‘hotste’ chili ever. Empeltre won goud in 2019, trouwens. ” Het assortiment van Golden Heritage is intussen uitgebreid met olijfpasta’s, marmelades en diverse tafelolijven.

“Intussen genieten wij het vertrouwen en de waardering van fijnproevers én van topgastronomen. Toch een mooie erkenning van de kwaliteit van onze olijfoliën. Ik bezoek ze zoveel als mogelijk persoonlijk, maar heb intussen ook de kracht van online werken ervaren. Zowel om de particuliere gebruikers als de grootverbruikers en handelaars te bereiken.”

De oorspronkelijke finca besloeg een perceel van 11 ha. Dat zijn er nu al 20 geworden. Maar exclusieve kwaliteit leveren geniet nog altijd de hoogste prioriteit bij Gudrun en haar team. De producten van Golden Heritage zijn dan ook uitermate geschikt om op te nemen in het assortiment van delicatessenzaken en detailhandelaars.

Geïnteresseerd in onze producten? Kennis maken met het leven op een finca? Of daar een mas huren? Neem gerust contact op met Gudrun Cleermaeckers, telefonisch of via de website.

Deel met uw vrienden:

  • +32 – 488.246.194

Contacteer Golden Heritage

Contacteer