Look-Out

Bistro Lys

Sint-Eloois-Vijve (Waregem)

La douce France

Bijzondere gerechten, het vakantiegevoel dat je ergens in een Zuid-Frans dorpje aan tafel zit, quality time overal: Bistro Lys is ‘la douce vie’ in Waregem, waar moeder en dochter – Sandra en Lysanne – zalig staan te koken en op te dienen.  Amper zes tafeltjes in de piepkleine living van deze intieme ‘bar à manger’, maar dat maakt de beleving des te groter.

Chef Sandra volgt het authentieke receptenboekje van grootmoeder Suzanne en moeder Claudine, die hun liefde voor de gezellige, bourgondische levensstijl én het goede eten en drinken doorgaven aan hun dochter en kleindochter. De kaart is klein, maar bulkt van smaken uit de Franse landelijke keuken. Paté de campagne, foie gras à l’armagnac, boeuf bourguignon, filet pur van Charolais met tomatentapenade, pompoensoep met jambon de Savoie, alles ambachtelijk, alles vers gemaakt, alles overheerlijk.

Bij Bistro Lys kun je terecht voor een gezapige lunch (€ 18 – voor- en hoofdgerecht) of een lang uitgesponnen diner op z’n Frans. Aperitieven en nagenieten doe je in het salon. In de zomer lonkt het terras, volledig in de stijl van het huis: à l’aise, klein, maar o zo fijn.

Deel met uw vrienden:

open van dinsdag tot en met donderdag van 12.00 tot 14.00 uur • vrijdag en zaterdag van 19.00 tot 21.00 uur • gesloten op zondag en maandag • reserveren is aanbevolen

  • Gentseweg 665, Sint-Eloois-Vijve 8793 Waregem, België
  • 0477 – 608.399

Contacteer Bistro Lys

Contacteer