Look-Out

‘t Wit Huys

Nijlen

Doorlopend genieten

Sinds 2005 runt het echtpaar Werner en Chris Schrijvers-Deliën brasserie ’t Wit Huys. Samen met zoon Bram achter het fornuis en zijn vrouw Wendy serveren zij seizoen­geïnspireerde Frans-Belgische gerechten zoals mosselen (op verschillende wijzen bereid), asperges van de chef (met snippers Gandaham en een saus op basis van Maredsous-kaas), of wild tijdens het seizoen.

De meest gegeerde bereidingen zijn zonder twijfel de in limoen en peper gemarineerde scampi’s (gebakken in botersaus en lauwwarm opgediend), de op lage temperatuur traag gegaarde ribben (25 uur), en de verse, huisgemaakte moelleux als dessert. In de zomermaanden scoren de verse ijsthee, en tussen 13.00 en 18.00 uur de tapa’s, net zoals de eenvoudige verleidingen van de tearoomkaart.

Helemaal nieuw is de nachoschotel met huisbereide pulled pork, een mooie aanvulling van de tweewekelijks wisselende suggesties volgens marktaanbod. Afwerken doe je met een wijntje van de kaart die steevast een passende suggestie voorstelt en aangevuld is met enkele wijnen per glas. Je schuift aan in het statige pand, in de overdekte veranda of buiten, op het gezellige terras aan het kerkplein.

Deel met uw vrienden:

keuken doorlopend open • gesloten op woensdag en donderdag (uitgezonderd speciale regeling op feestdagen) • ruime parking voor- en achteraan

  • Kerkstraat 8, 2560 Nijlen, België
  • 03 – 482.19.08

Reserveer online

Reserveer