Look-Out

Popoff

antwerpen

Liefde voor lunch, diner en taart

Ze wordt een ‘ambassadrice van ’t Stad’ genoemd, kookt met dagverse topproducten en heel veel liefde, én ze staat iedere dag opnieuw met grote goesting aan het fornuis. Marleen Vanderwee is dan ook een vakvrouw in hart en nieren.

Sinds 1985 serveert zij het beste van haar kunnen in restaurant Popoff, een voormalig melkhuisje dat stamt uit de eerste helft van de vorige eeuw waar nu vers gebakken taarten de etalages sieren. Het authentieke interieur charmeert, het menu trekt deze lijn door en gaat voor eerlijke gerechten die bereid worden met zuivere ingrediënten van de dag.

Geen halffabricaten of artificiële smaakmakers hier, wel zorgvuldig bereid lekkers dat aan grootmoeders keuken doet denken. Marleen slaagt er keer op keer in om eenvoud naar een hoger niveau te tillen. Zo is er de bouillabaisse – door kenners geroemd als de beste ooit – maar proef en oordeel vooral zelf.

Blanquette de veau, stoverijen, roodbaars, kabeljauw, ‘pies’ (hartige taartjes in een potje, toegedekt met bladerdeeg), slaatjes, quiches, dagschotels en meer worden liefdevol bereid volgens de mogelijk­heden van het seizoen en blinken uit door hun verfijning.

Aanschuiven voor een snelle lunch of voor het diner doe je op het moment zelf, reserveren hoeft niet. Ook voor een delicieus stuk taart (steevast gebakken met een minimum aan suiker en een maximum aan fruit) en koffie loop je binnen wanneer het je past.

Besluit: Marleen zet met haar Popoff een eigenzinnig, maar hoogwaardig culinair signatuur neer dat weinig geëvenaard is.

Deel met uw vrienden:

open van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 22.00 uur • gesloten op maandag en dinsdag

  • Oude Koornmarkt 18, 2000 Antwerpen, België
  • 03 – 232.00.38